Körmös babgulyás
Körmös babgulyás
Hozzávalók
- 250 gramm szárazbab
- 1000 gramm sertésköröm
- 1 darab vöröshagyma nagyobb
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál só
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 2 darab sárgarépa közepes
- 1 darab fehérrépa
- 1/2 fej karalábé
- 1 mokkáskanál köménymag
A csipetkéhez:
- 1 darab tojás
- 100 gramm rizsliszt
- 1/4 mokkáskanál só
Instrukciók
- A babot előző este beáztatjuk. Másnap a körmöket alaposan megtisztítjuk, ha nincs feldarabolva, feldaraboljuk. A megtisztított, felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
- Hozzákeverjük a körmöket, 2000 ml vízzel felöntjük, megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt kb. 1, 5 óra alatt félpuhára főzzük.
- Beleszórjuk a beáztatott babot, a megtisztított, felaprított zöldségeket, a köménymagot, és addig főzzük, amíg minden megpuhul. Közben a tojásból, a lisztből, a sóval keményebb tésztát gyúrunk, majd a levesbe csipegetjük.
- A végén megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)