Sign In

Receptek

Körmös babgulyás

 

Körmös babgulyás

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm szárazbab
  • 1000 gramm sertésköröm
  • 1 darab vöröshagyma nagyobb
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 darab sárgarépa közepes
  • 1 darab fehérrépa
  • 1/2 fej karalábé
  • 1 mokkáskanál köménymag

A csipetkéhez:

  • 1 darab tojás
  • 100 gramm rizsliszt
  • 1/4 mokkáskanál

Instrukciók
 

  • A babot előző este beáztatjuk. Másnap a körmöket alaposan megtisztítjuk, ha nincs feldarabolva, feldaraboljuk. A megtisztított, felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
  • Hozzákeverjük a körmöket, 2000 ml vízzel felöntjük, megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt kb. 1, 5 óra alatt félpuhára főzzük.
  • Beleszórjuk a beáztatott babot, a megtisztított, felaprított zöldségeket, a köménymagot, és addig főzzük, amíg minden megpuhul. Közben a tojásból, a lisztből, a sóval keményebb tésztát gyúrunk, majd a levesbe csipegetjük.
  • A végén megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó babgulyás, gluténmentes, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating