Körtekrémleves márványsajttal
Körtekrémleves márványsajttal
Hozzávalók
- 4 darab érett, édes körte lehetőleg Vilmos
- 1 púpozott evőkanál cukor méz vagy édesítő
- 0,5 mokkáskanál őrölt fahéj
- 0,5 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 0,5 mokkáskanál őrölt színes borskeverék
- 1 mokkáskanál só
- 200 ml főzőtejszín
- 1 púpozott teáskanál rizsliszt
- 50 gramm reszelt márványsajt
- 30 gramm vaj
- 1 marék pirított mandulaforgács
Instrukciók
- A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivágjuk, húsukat kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba tesszük, felöntjük 1000 ml vízzel.
- A fahéjjal, szegfűszeggel, borssal fűszerezzük, a cukorral, sóval ízesítjük, nagy lángon felforraljuk. Majdnem teljesen lefedve 20 perc alatt puhára főzzük.
- Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt, besűrítjük 1-2 perc alatt. A tűzről levéve beleszórjuk a sajtot, hagyjuk felolvadni. Ha kell, utána ízesítjük.
- Tálaláskor pirított mandulaforgáccsal szórjuk meg.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)