Sign In

Receptek

Kovászolt káposzta és zöld paradicsom

 

Kovászolt káposzta és zöld paradicsom

Elkészítési idő 5 perc
Kategória Köretek, Zöldséges receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 5 literes

Hozzávalók
  

  • 1 fej nagy káposzta
  • 10-12 darab zöld paradicsom
  • 1 csokor kapor fagyasztóból vagy 2 evőkanál szárított
  • 20 gerezd fokhagyma
  • 2000-25000 ml víz forralt, visszahűtött, amennyi az üvegbe belefér
  • 1 evőkanál literenként
  • 1-2 darab krumpli szeletelve

Instrukciók
 

  • A káposztát megmossuk, négybe vágjuk, torzsáját kivágjuk, vékonyan felszeleteljük. A krumplikat megpucoljuk, vastagabb szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a paradicsomokat megmossuk.
  • Az 5 literes üveg aljára rakjuk a krumpli és a kapor felét, arra jön a káposzta, a káposztára rakjuk a paradicsomokat, majd a tetejére tesszük a megmaradt kaprot, fokhagymát, krumplit.
  • Meleg, sós vízzel felöntjük, kistányérral letakarjuk, és olyan helyen próbáljuk meg elhelyezni, ahol a legkisebb a hőingadozás, nem kap közvetlenül hideg levegőt (pl. radiátor közelében).
  • Kb. egy hét után fogyasztható, de nagyban függ a hőmérséklettől, lassabban erjed meg, mint a nyári. Ha már jónak ítéljük, kiszedjük a krumplikat, a káposztát és a paradicsomokat, és a saját levében, a hűtőben tároljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, káposzta, kovászolt, paradicsom, zöld paradicsom, zöldséges

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating