Sign In

Receptek

Krémsajtos csirkefalatok

 

Krémsajtos csirkefalatok

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm csirkemell
  • 40 gramm vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1/2 teáskanál morzsolt borsikafű (csombor)
  • 200 gramm tejszínes krémsajt
  • 100 ml főzőtejszín
  • 400 gramm gluténmentes színes száraztészta
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A kisujjnyi csíkokra vágott csirkemellet fehéredésig sütjük a vajon, majd megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a borsikafűvel, és addig sütjük tovább, amíg a lé elpárolog alóla, és egy kicsit megpirul.
  • Ekkor hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt is, és kevergetve főzzük 2-3 percig, amíg a mártás kicsit besűrűsödik. Ha szükséges, még utána ízesítjük.
  • Közben a tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük, az olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, falatka, főétel, gluténmentes, krémsajt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating