Krémsajtos karalábéleves
Krémsajtos karalábéleves
Hozzávalók
- 3 darab zsenge karalábé
- 50 gramm vaj
- 1 púpos evőkanál rizsliszt
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1200 ml húsleves (leveskockából is jó)
- 200 gramm krémsajt (tejszínes vagy zöldfűszeres)
- 50 gramm főtt rizs
Instrukciók
- A karalábét meghámozzuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vagy hosszúkás hasábokra vágjuk. Ha fiatal a karalábé, a zsenge zöld leveleket is felaprítjuk. A vajat egy fazékban felolvasztjuk, rádobjuk a felaprított karalábét, és lefedve, kis lángon, 8-10 perc alatt félpuhára pároljuk.
- A liszttel megszórjuk, egy percig kevergetve pirítjuk, majd kevergetve, apránként, felöntjük a húslevessel. Megborsozzuk, hozzáadjuk a felaprított karalábéleveleket és a petrezselyem egy részét.
- Felforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön, közben a krémsajtot egy kevés forró lével összekeverjük, majd a leveshez öntjük. Tálalás előtt beletesszük a főtt rizst, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)