Sign In

Receptek

Krémsajtos sós rúd

 

Krémsajtos sós rúd

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 300 gramm rizsliszt
  • 150 gramm vaj
  • 100 gramm natúr krémsajt
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 teáskanál
  • 1-2 evőkanál tejföl

A tetejére:

  • 1 darab tojásfehérje
  • 10 gramm reszelt sajt
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál szezámmag

Instrukciók
 

  • A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a krémsajttal, a tojássárgájával, a sóval, és annyi tejföllel, hogy egy inkább puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
  • Vegyük figyelembe, hogy a pihentetés alatt a tészta állaga még szilárdulni, keményedni fog. Csomagoljuk a tésztagombócot fóliába, és tegyük be a hűtőbe, minimum 30 percre.
  • Miután letelt az idő, lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki 50 mm vastagra, majd sütőpapírral együtt tegyük át a sütőlemezre. Kenjük le villával felvert tojásfehérjével, majd vágjuk keskenyebb csíkokra, végül szórjuk meg egy részét reszelt sajttal, másik részét köménymaggal, a maradék részt pedig szezámmaggal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük meg 20 perc alatt.
  • Miután megsültek, és kihűltek, a vágások mentén könnyen szét tudjuk tördelni darabokra. A tepsi szélén levő darabok, amelyek kicsit jobban megsültek, jó ropogósak, a halványabbak, a tepsi közepén lévők viszont omlósak.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krémsajt, sajt, sajtos, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating