Krémsajtos sós rúd
Krémsajtos sós rúd
Hozzávalók
- 300 gramm rizsliszt
- 150 gramm vaj
- 100 gramm natúr krémsajt
- 1 darab tojássárgája
- 1 teáskanál só
- 1-2 evőkanál tejföl
A tetejére:
- 1 darab tojásfehérje
- 10 gramm reszelt sajt
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál szezámmag
Instrukciók
- A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a krémsajttal, a tojássárgájával, a sóval, és annyi tejföllel, hogy egy inkább puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
- Vegyük figyelembe, hogy a pihentetés alatt a tészta állaga még szilárdulni, keményedni fog. Csomagoljuk a tésztagombócot fóliába, és tegyük be a hűtőbe, minimum 30 percre.
- Miután letelt az idő, lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki 50 mm vastagra, majd sütőpapírral együtt tegyük át a sütőlemezre. Kenjük le villával felvert tojásfehérjével, majd vágjuk keskenyebb csíkokra, végül szórjuk meg egy részét reszelt sajttal, másik részét köménymaggal, a maradék részt pedig szezámmaggal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük meg 20 perc alatt.
- Miután megsültek, és kihűltek, a vágások mentén könnyen szét tudjuk tördelni darabokra. A tepsi szélén levő darabok, amelyek kicsit jobban megsültek, jó ropogósak, a halványabbak, a tepsi közepén lévők viszont omlósak.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)