Sign In

Receptek

Krumplilepény majonézes céklasalátával

 

Krumplilepény majonézes céklasalátával

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Főétel, Köretek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 60 gramm füstölt húsos szalonna
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab vöröshagyma nagy fej
  • 750 gramm főtt burgonya
  • 2 darab tojássárgája
  • 5-6 evőkanál rizsliszt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 100 ml napraforgóolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben, az olajat is hozzáadva, kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük rajta.
  • A főtt burgonyát jól összetörjük, a szalonnás hagymával, a tojássárgájával, a liszttel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval, és a felaprított petrezselyemmel összekeverjük. Ha túl lágy a massza, tegyünk még hozzá lisztet, különben nagyon fel fogja szívni az olajat sütés közben.
  • Egy kicsit hagyjuk pihenni, majd olajos kézzel diónyinál kicsit nagyobb gombócokat készítünk, ellapítjuk, és kevés forró olajon pirosra sütjük. Majonézes céklasalátával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cékla, gluténmentes, krumpli, lepény, majonéz, saláta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating