Krumplis lángos édesen – élesztőmentes
Krumplis lángos édesen
Hozzávalók
- 300 gramm burgonya tisztított
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab tojás
- 150 gramm rizsliszt
- 500 ml napraforgóolaj a sütéshez
- 1 evőkanál fahéjas porcukor a tetejére vagy
- 100 ml tejföl
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
Instrukciók
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Amikor megfőtt, villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, kb. 15 dkg rizslisztet, és még egy kevés sót. Könnyen gyúrható, aránylag puha tésztának kell lennie.
- Nagyobb diónyi gombócokat formálunk, ellapítjuk, villával kicsit megmintázzuk (ha egy beolajozott tányéron csináljuk, kevesebb liszt fog belepotyogni a sütőolajba, kevésbé fog megégni az étolaj, csak ne hagyjuk rajta a tésztát sokáig az olajos tányéron, mert nagyon fel fog puhulni, és nem fogjuk tudni beletenni a sütőolajba, mert szétesik), majd közepesen forró olajban kisütjük.
- Fahéjas porcukorral, vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk. A jobban megsütöttek finom ropogósak lettek, a kevésbé megsütöttek a gofri állagára hasonlítanak.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)