Sign In

Receptek

Krumplis lángos édesen – élesztőmentes

 

Krumplis lángos édesen

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Kenyér receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 300 gramm burgonya tisztított
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 150 gramm rizsliszt
  • 500 ml napraforgóolaj a sütéshez
  • 1 evőkanál fahéjas porcukor a tetejére vagy
  • 100 ml tejföl
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

Instrukciók
 

  • A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  • Amikor megfőtt, villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, kb. 15 dkg rizslisztet, és még egy kevés sót. Könnyen gyúrható, aránylag puha tésztának kell lennie.
  • Nagyobb diónyi gombócokat formálunk, ellapítjuk, villával kicsit megmintázzuk (ha egy beolajozott tányéron csináljuk, kevesebb liszt fog belepotyogni a sütőolajba, kevésbé fog megégni az étolaj, csak ne hagyjuk rajta a tésztát sokáig az olajos tányéron, mert nagyon fel fog puhulni, és nem fogjuk tudni beletenni a sütőolajba, mert szétesik), majd közepesen forró olajban kisütjük.
  • Fahéjas porcukorral, vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk. A jobban megsütöttek finom ropogósak lettek, a kevésbé megsütöttek a gofri állagára hasonlítanak.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, krumpli, lángos

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating