Sign In

Receptek

Krumplis patkó

 

Krumplis patkó

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 32 db

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm burgonya
  • 1 teáskanál
  • 6 gramm sütőpor
  • kb. 100 gramm rizsliszt vagy Miklós' Universal mix
  • 2 evőkanál napraforgóolaj a nyújtáshoz
  • 500 ml napraforgóolaj a sütéshez
  • 30 gramm vaníliás porcukor a tetejére

Instrukciók
 

  • A burgonyát héjastól, enyhén sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, meghámozzuk, és még melegen áttörjük.
  • Amikor kihűlt, összekeverjük a sóval, a sütőporral, és a liszttel. Könnyen gyúrható, puha, de nem ragacsos tésztának kell lennie.
  • Az alaposan összedolgozott tésztát olajozott szilikonos gyúrólapra (vagy olajozott sütőpapírra) borítjuk.
  • Kisebb adagokban ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, 10-12 cm-es darabokra vágjuk, patkó alakúra meghajlítjuk. Serpenyőben, bő, forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  • Sütés után alaposan lecsepegtetjük az olajat, és még forrón meghintjük mindkét oldalukat a vaníliás porcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krumpli, patkó, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating