Krumplis pogácsa 2.
Krumplis pogácsa 2.
Hozzávalók
- 200 ml tej
- 20 gramm élesztő friss
- 1 teáskanál cukor
- 150 gramm burgonya főtt
- 300 gramm Miklós' Universal mix
- 1 teáskanál só
- 1 darab tojás
- 100 gramm Rama margarin
A lekenéshez:
- 1 darab tojás
Instrukciók
- Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tej felében. A lisztet összekeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a főtt burgonyával, a tojással, a felfuttatott élesztővel, és a maradék tejjel. Közepesen kemény tésztának kell lennie. Ha nagyon ragadna a tészta, egy kevés lisztet tehetünk még hozzá.
- 15 percig pihentetjük, majd gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a puha margarin 1/3 részével, majd feltekerjük, mint a bejglit (lehet hajtogatni is). 20 percig letakarva pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, lekenjük, pihentetjük, majd még egyszer megismételjük a műveletet.
- Végül 2cm vastagra nyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk, 5cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, vajjal kikent, liszttel beszórt sütőlapra rakosgatjuk.
- Amíg a sütő bemelegszik 180 C fokra, a pogácsák pihennek, majd lekenjük a felvert tojással, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)