Sign In

Receptek

Krumplis pogácsa 2.

 

Krumplis pogácsa 2.

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 25 db

Hozzávalók
  

  • 200 ml tej
  • 20 gramm élesztő friss
  • 1 teáskanál cukor
  • 150 gramm burgonya főtt
  • 300 gramm Miklós' Universal mix
  • 1 teáskanál
  • 1 darab tojás
  • 100 gramm Rama margarin

A lekenéshez:

  • 1 darab tojás

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tej felében. A lisztet összekeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a főtt burgonyával, a tojással, a felfuttatott élesztővel, és a maradék tejjel. Közepesen kemény tésztának kell lennie. Ha nagyon ragadna a tészta, egy kevés lisztet tehetünk még hozzá.
  • 15 percig pihentetjük, majd gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a puha margarin 1/3 részével, majd feltekerjük, mint a bejglit (lehet hajtogatni is). 20 percig letakarva pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, lekenjük, pihentetjük, majd még egyszer megismételjük a műveletet.
  • Végül 2cm vastagra nyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk, 5cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, vajjal kikent, liszttel beszórt sütőlapra rakosgatjuk.
  • Amíg a sütő bemelegszik 180 C fokra, a pogácsák pihennek, majd lekenjük a felvert tojással, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krumpli, pogácsa, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating