Sign In

Receptek

Krumplis tészta

 

Krumplis tészta

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm száraz fodros kockatészta gluténmentes
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

A krumplihoz:

  • 500 gramm burgonya
  • 2 teáskanál
  • 1 darab vöröshagyma nagyobb fej
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

Instrukciók
 

  • A tésztát bő, sós vízben 5 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a tüzet, és további 10-15 percig a forró vízben hagyjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük, összekeverjük az olajjal, és félretesszük.
  • A meghámozott, kisebb kockákra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A durvára vágott vöröshagymát a forró zsírban aranysárgára sütjük, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd hozzákeverjük az éppen megfőtt, még forró burgonyát.
  • Fakanállal kicsit összetörjük (nem kell pépesre törni, csak darabosra), kicsit megsózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a főtt tésztát is, ügyelve, hogy ne törjük nagyon össze. Kovászos vagy ecetes uborkával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, főétel, gluténmentes, krumpli, krumplis tészta, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating