Krumplis tészta
Krumplis tészta
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 gramm száraz fodros kockatészta gluténmentes
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál napraforgóolaj
A krumplihoz:
- 500 gramm burgonya
- 2 teáskanál só
- 1 darab vöröshagyma nagyobb fej
- 2 evőkanál sertészsír
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
Instrukciók
- A tésztát bő, sós vízben 5 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a tüzet, és további 10-15 percig a forró vízben hagyjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük, összekeverjük az olajjal, és félretesszük.
- A meghámozott, kisebb kockákra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A durvára vágott vöröshagymát a forró zsírban aranysárgára sütjük, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd hozzákeverjük az éppen megfőtt, még forró burgonyát.
- Fakanállal kicsit összetörjük (nem kell pépesre törni, csak darabosra), kicsit megsózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a főtt tésztát is, ügyelve, hogy ne törjük nagyon össze. Kovászos vagy ecetes uborkával tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)