Kukoricagaluska
Kukoricagaluska
Hozzávalók
- 150 gramm kukoricaliszt
- 500 ml víz
- 2 teáskanál só
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 darab nagy fej vöröshagyma
Instrukciók
- A kukoricalisztet 15 perc alatt megfőzzük, sűrűn kevergetve, az 500 ml sós vízben. Amikor kész, belekeverünk 1 evőkanál olajat, lefedjük, és állni hagyjuk.
- Közben egy fej hagymát megtisztítunk, félbe, majd szeletekre vágjuk, és olívaolajon pirosra sütjük.
- A puliszkából olajos kanállal galuskákat szaggatunk, és a hagymás olajban óvatosan megforgatjuk. Tálalhatjuk különféle fűszerekkel ízesített tejföllel, paradicsomsalátával vagy lecsóval.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)