Sign In

Receptek

Kukoricagaluska

 

Kukoricagaluska

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 150 gramm kukoricaliszt
  • 500 ml víz
  • 2 teáskanál
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab nagy fej vöröshagyma

Instrukciók
 

  • A kukoricalisztet 15 perc alatt megfőzzük, sűrűn kevergetve, az 500 ml sós vízben. Amikor kész, belekeverünk 1 evőkanál olajat, lefedjük, és állni hagyjuk.
  • Közben egy fej hagymát megtisztítunk, félbe, majd szeletekre vágjuk, és olívaolajon pirosra sütjük.
  • A puliszkából olajos kanállal galuskákat szaggatunk, és a hagymás olajban óvatosan megforgatjuk. Tálalhatjuk különféle fűszerekkel ízesített tejföllel, paradicsomsalátával vagy lecsóval.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, kukorica, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating