Kukoricakrémleves zöldborsóval
Kukoricakrémleves zöldborsóval
Hozzávalók
- 300 gramm zöldborsó
- 300 gramm csemegekukorica
- ízlés szerint ételízesítő
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál aprított metélőhagyma
Instrukciók
- A zöldborsót és a kukoricát 300 ml ételízesítős vízben 15 perc alatt megfőzzük, majd néhány kanállal kiveszünk belőle, és félretesszük.
- A maradékot botmixerrel pürésítjük, felöntjük még 700 ml vízzel, teszünk még hozzá ételízesítőt, és felforraljuk.
- Közben a lisztet és a pirospaprikát csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés lével hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, 1-2 perc alatt besűrítjük vele, majd beletesszük a félretett egészben hagyott kukoricát és borsót.
- Tálaláskor meghintjük az apróra vágott metélőhagymával.