Sign In

Receptek

Kukoricakrémleves zöldborsóval

 

Kukoricakrémleves zöldborsóval

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm zöldborsó
  • 300 gramm csemegekukorica
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál aprított metélőhagyma

Instrukciók
 

  • A zöldborsót és a kukoricát 300 ml ételízesítős vízben 15 perc alatt megfőzzük, majd néhány kanállal kiveszünk belőle, és félretesszük.
  • A maradékot botmixerrel pürésítjük, felöntjük még 700 ml vízzel, teszünk még hozzá ételízesítőt, és felforraljuk.
  • Közben a lisztet és a pirospaprikát csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés lével hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, 1-2 perc alatt besűrítjük vele, majd beletesszük a félretett egészben hagyott kukoricát és borsót.
  • Tálaláskor meghintjük az apróra vágott metélőhagymával.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krémleves, kukorica, leves, zöldborsó

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating