Kukoricás rizskenyér
Kukoricás rizskenyér
Hozzávalók
- 200 gramm rizsliszt
- 50 gramm kukoricaliszt
- 50 gramm szezámpehely
- 1 teáskanál só
- 200 ml kefir
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 gramm élesztő
- 1 teáskanál konjac liszt
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 1/2 teáskanál sütőpor
Instrukciók
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat, belemorzsoljuk az élesztőt.
- Egy kevés vízbe beáztatjuk a konjac lisztet és az útifűmaghéjat, majd hozzáadjuk a langyos tejsavóval (kefirrel), olívaolajjal együtt a lisztes keverékhez.
- Langyos helyen pihentetjük egész éjszaka (8 óra hosszat).
- Az idő letelte után hozzáadjuk a 1/2 teáskanál sütőport, összekeverjük, beleöntjük a kiolajozott sütőformába, tovább pihentetjük még legalább 1 órát.
- 200 C fokon sütjük fedő alatt 20 percig, további 30 percig 180 C fokon, majd fedő nélkül még 10 percig.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)