Sign In

Kukoricás rizskenyér

 

Kukoricás rizskenyér

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Kenyér receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 adag

Hozzávalók
  

  • 200 gramm rizsliszt
  • 50 gramm kukoricaliszt
  • 50 gramm szezámpehely
  • 1 teáskanál
  • 200 ml kefir
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 gramm élesztő
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1/2 teáskanál sütőpor

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a száraz hozzávalókat, belemorzsoljuk az élesztőt.
  • Egy kevés vízbe beáztatjuk a konjac lisztet és az útifűmaghéjat, majd hozzáadjuk a langyos tejsavóval (kefirrel), olívaolajjal együtt a lisztes keverékhez.
  • Langyos helyen pihentetjük egész éjszaka (8 óra hosszat).
  • Az idő letelte után hozzáadjuk a 1/2 teáskanál sütőport, összekeverjük, beleöntjük a kiolajozott sütőformába, tovább pihentetjük még legalább 1 órát.
  • 200 C fokon sütjük fedő alatt 20 percig, további 30 percig 180 C fokon, majd fedő nélkül még 10 percig.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, kukorica, rizs, rizskenyér

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating