Sign In

Receptek

Küküllői kolbászleves

 

Küküllői kolbászleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 300 gramm füstölt kolbász
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 250 gramm zöldborsó fagyasztott
  • 250 gramm zöldbab fagyasztott
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 2 darab babérlevél
  • 1 evőkanál
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt vagy darált zabpehely
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál aprított, friss tárkonylevél vagy 1 teáskanál szárított
  • 1 mokkáskanál cseresznyepaprika-krém

Instrukciók
 

  • A hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott kolbászt, miután a bőrét lehúztuk, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Meghintjük a fűszerpaprikával, majd felöntjük 1500 ml vízzel, és felforraljuk.
  • A borsót és a babot hozzáadjuk, a köménnyel és a babérlevéllel fűszerezzük, megsózzuk. Amikor felforrt, kis lángra állítjuk, és lefedve kb. 10 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  • Közben a lisztet (én most darált zabpelyhet használtam, nagyon finom lett), simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a citromlével, egy kevés levessel hígítjuk, majd az egészet a levesbe öntjük, és 2-3 percig forralva besűrítjük.
  • A végén meghintjük a felaprított tárkonnyal. Tálaláskor külön kínáljuk hozzá a cseresznyepaprika-krémet.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kolbász, kolbászleves, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating