Sign In

Receptek

Lángos – sajtos-tejfölös

 

Lángos - sajtos-tejfölös

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 100 gramm rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 1 darab tojás
  • 1+3/4 darab kicsi pohár kefir
  • 1 teáskanál
  • 10 gramm friss élesztő
  • 500 ml étolaj a sütéshez

A tetejére:

  • 200 ml tejföl
  • 100 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük (akár egy egész napot).
  • Majd olajos kézzel kinyújtogatjuk, forró olajban kisütjük, tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, lángos, sajt, tejföl

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating