Sign In

Receptek

Lebbencsleves gazdagon

 

Lebbencsleves gazdagon

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 100 gramm szalonna húsos, füstölt
  • 1 evőkanál zsír
  • 200 gramm gluténmentes házi lebbencs tészta
  • 1 darab nagy fej vöröshagyma
  • 1/2 evőkanál fűszerpaprika
  • 600 gramm burgonya
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 150 gramm füstölt kolbász
  • 1 evőkanál csípős gulyáskrém
  • 1 evőkanál

Instrukciók
 

  • A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy fazékban kiolvasztjuk a zsírját. A tésztát rátesszük, ha szükséges, az 1 evőkanál zsírt is, és kis lángon megpirítjuk rajta.
  • Közben a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a fokhagymát szétzúzzuk, a félig megpirult tésztához adjuk, és együtt pirítjuk tovább.
  • A pirospaprikával meghintjük, összekeverjük, nehogy a paprika megégjen. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát, paradicsomot, majd 1500 ml vízzel felöntjük, felforraljuk.
  • A burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük a karikára vágott füstölt kolbásszal együtt. Sóval és a csípős gulyáskrémmel ízesítjük, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, lebbencsleves, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating