Lebbencsleves gazdagon
Lebbencsleves gazdagon
Hozzávalók
- 100 gramm szalonna húsos, füstölt
- 1 evőkanál zsír
- 200 gramm gluténmentes házi lebbencs tészta
- 1 darab nagy fej vöröshagyma
- 1/2 evőkanál fűszerpaprika
- 600 gramm burgonya
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 150 gramm füstölt kolbász
- 1 evőkanál csípős gulyáskrém
- 1 evőkanál só
Instrukciók
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy fazékban kiolvasztjuk a zsírját. A tésztát rátesszük, ha szükséges, az 1 evőkanál zsírt is, és kis lángon megpirítjuk rajta.
- Közben a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a fokhagymát szétzúzzuk, a félig megpirult tésztához adjuk, és együtt pirítjuk tovább.
- A pirospaprikával meghintjük, összekeverjük, nehogy a paprika megégjen. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát, paradicsomot, majd 1500 ml vízzel felöntjük, felforraljuk.
- A burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük a karikára vágott füstölt kolbásszal együtt. Sóval és a csípős gulyáskrémmel ízesítjük, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)