Lecsós lángos
Lecsós lángos
Hozzávalók
A lecsóhoz:
- 1 darab vöröshagyma kisebb fej
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 500 gramm zöldpaprika
- 1 teáskanál só
- 300 gramm paradicsom
- 150 gramm lecsókolbász vagy füstölt kolbász
A lángoshoz:
- 200 gramm Schar mix B liszt
- 100 gramm rizsliszt
- 1 darab tojás
- 250 gramm kefir
- 1 teáskanál só
- 10 gramm élesztő
- 300 ml napraforgóolaj a sütéshez
Instrukciók
- A lángoshoz a hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük, akár egy egész napot, majd olajos kézzel, kisebb ökölnyi darabokat szakítunk a tésztából, egy olajozott tányéron kinyújtogatjuk, és a forró olajban megsütjük.
- A lecsóhoz a hagymát megdinszteljük az olajon, rászórjuk a fűszerpaprikát, és 1ek vizet adunk hozzá, hogy a paprika ne égjen, meg. Közben megtisztítjuk, tetszőlegesen felaprítjuk a zöldpaprikát, a megdinsztelt paprikás hagymára szórjuk, megsózzuk, és fedő alatt, kis lángon pároljuk.
- A paradicsomot kisebb kockákra vagy szeletekre vágjuk, és a lábasba tesszük, sózzuk, és fedő alatt, kis lángon, kb. 25 perc alatt puhára pároljuk. Az utolsó 5 percben még hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is.
- Tálaláskor a lecsót a megsült lángosok tetejére halmozzuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)