Sign In

Receptek

Lecsós lángos

 

Lecsós lángos

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Kenyér receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A lecsóhoz:

  • 1 darab vöröshagyma kisebb fej
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 500 gramm zöldpaprika
  • 1 teáskanál
  • 300 gramm paradicsom
  • 150 gramm lecsókolbász vagy füstölt kolbász

A lángoshoz:

  • 200 gramm Schar mix B liszt
  • 100 gramm rizsliszt
  • 1 darab tojás
  • 250 gramm kefir
  • 1 teáskanál
  • 10 gramm élesztő
  • 300 ml napraforgóolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A lángoshoz a hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük, akár egy egész napot, majd olajos kézzel, kisebb ökölnyi darabokat szakítunk a tésztából, egy olajozott tányéron kinyújtogatjuk, és a forró olajban megsütjük.
  • A lecsóhoz a hagymát megdinszteljük az olajon, rászórjuk a fűszerpaprikát, és 1ek vizet adunk hozzá, hogy a paprika ne égjen, meg. Közben megtisztítjuk, tetszőlegesen felaprítjuk a zöldpaprikát, a megdinsztelt paprikás hagymára szórjuk, megsózzuk, és fedő alatt, kis lángon pároljuk.
  • A paradicsomot kisebb kockákra vagy szeletekre vágjuk, és a lábasba tesszük, sózzuk, és fedő alatt, kis lángon, kb. 25 perc alatt puhára pároljuk. Az utolsó 5 percben még hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is.
  • Tálaláskor a lecsót a megsült lángosok tetejére halmozzuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, lángos, lecsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating