Lecsós nokedli
Lecsós nokedli
Hozzávalók
A lecsóhoz:
- 100 gramm húsos füstölt szalonna
- 1/2 evőkanál zsír
- 1 darab vöröshagyma nagy fej
- 500 gramm zöldpaprika
- 400 gramm paradicsom
- 500 gramm cukkini
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 darab erős paprika (elmaradhat)
- 2 pár virsli
A gluténmentes nokedlihez:
- 300 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 2 darab tojás
- 220 ml víz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szárított petrezselyem (elmaradhat)
- 1-2 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A lecsóhoz egy lábasban kiolvasztjuk a zsírral az apró kockára vágott szalonnát, rárakjuk a felszeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, felaprított zöldpaprikát és paradicsomot. Megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól összekeverjük.
- Kb. 20 percig pároljuk fedő alatt, amíg levet ereszt, aztán hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott cukkinit, és további 15 percig főzzük fedő alatt, félidőben hozzáadjuk a karikára vágott virslit is.
- A nokedlihoz összekeverjük a hozzávalókat, nem kell nagyon kidolgozni (levegősebb lesz). Kb. 3szoros mennyiségű, forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, megvárjuk, amíg a tészta feljön a víz tetejére, majd 1-2 percig még főzzük.
- Praktikus több adagban szaggatni, hogy ne ázzon el a tészta. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy lábasba tesszük, pár csepp olajjal megöntözzük, és jól összekeverjük, így nem fog összeragadni.
- Tálaláskor a nokedlit össze is keverhetjük a lecsóval, de gusztusosabb alulra tenni a nokedlit, és rámerni a lecsót.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)