Sign In

Receptek

Lecsós nokedli

 

Lecsós nokedli

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A lecsóhoz:

  • 100 gramm húsos füstölt szalonna
  • 1/2 evőkanál zsír
  • 1 darab vöröshagyma nagy fej
  • 500 gramm zöldpaprika
  • 400 gramm paradicsom
  • 500 gramm cukkini
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 evőkanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 darab erős paprika (elmaradhat)
  • 2 pár virsli

A gluténmentes nokedlihez:

  • 300 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 2 darab tojás
  • 220 ml víz
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem (elmaradhat)
  • 1-2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A lecsóhoz egy lábasban kiolvasztjuk a zsírral az apró kockára vágott szalonnát, rárakjuk a felszeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, felaprított zöldpaprikát és paradicsomot. Megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól összekeverjük.
  • Kb. 20 percig pároljuk fedő alatt, amíg levet ereszt, aztán hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott cukkinit, és további 15 percig főzzük fedő alatt, félidőben hozzáadjuk a karikára vágott virslit is.
  • A nokedlihoz összekeverjük a hozzávalókat, nem kell nagyon kidolgozni (levegősebb lesz). Kb. 3szoros mennyiségű, forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, megvárjuk, amíg a tészta feljön a víz tetejére, majd 1-2 percig még főzzük.
  • Praktikus több adagban szaggatni, hogy ne ázzon el a tészta. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy lábasba tesszük, pár csepp olajjal megöntözzük, és jól összekeverjük, így nem fog összeragadni.
  • Tálaláskor a nokedlit össze is keverhetjük a lecsóval, de gusztusosabb alulra tenni a nokedlit, és rámerni a lecsót.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, lecsó, nokedli

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating