Sign In

Receptek

Lecsóval töltött lángos

 

Lecsóval töltött lángos

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2

Hozzávalók
  

A lángoshoz:

  • 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 10 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 160 ml víz
  • 1 evőkanál étolaj

A lecsóhoz:

  • 30 gramm húsos, füstölt szalonna
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 darab nagyobb zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • ízlés szerint
  • 1 darab virsli
  • 2 darab kisebb tojás

A öntethez a tetejére:

  • 200 ml tejföl
  • 1 mokkáskanál
  • ízlés szerint snidling
  • ízlés szerint chili pehely
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

Instrukciók
 

  • Az élesztőt 100 ml langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, az útifűmaghéjat és a sót a robotgép táljába mérjük, hozzáöntjük az élesztős vizet, és jól kidolgozzuk. A vége felé hozzáadjuk az olajat is. Letakarjuk, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  • Közben elkészítjük a lecsót. Az apró kockára vágott szalonna zsírját félig kiolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és a finomra aprított hagymát megdinszteljük rajta, majd megszórjuk a fűszerpaprikával.
  • Hozzáadjuk a kisebb darabokra aprított paprikát és paradicsomot, megsózzuk, és lehetőleg erősebb lángon, hogy ne eresszen túl sok levet, puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a karikára szelt virslit, és a felvert tojással addig sütjük, amíg a tojás megkocsonyásodik, majd kihűtjük.
  • A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, 8 gombócra osztjuk, és letakarva még 20 percig hagyjuk pihenni. Az idő letelte után, lisztezett nyújtólapon, kb. 15 cm-es átmérőjű körökké nyújtjuk, (óvatosan, hogy ne legyen nagyon vékony a tészta sehol, mert könnyen kiszakad a töltelék miatt), egyik felére teszünk kb. 1,5 evőkanálnyi lecsót, a másik felét ráhajtjuk, a széleket kicsit lenyomkodjuk.
  • Forró olajba tesszük egy műagyag lapát segítségével, és oldalanként 1-1 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, és ezzel kenjük meg a lángosok tetejét.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, lángos, lecsó, töltött

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating