Lekváros pite
Lekváros pite
Hozzávalók
- 150 gramm rizsliszt vagy kukoricaliszt
- 60 gramm porcukor
- 150 gramm vaj
- 5 gramm vaníliás cukor
- 6 gramm sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
- 4 darab nagyobb tojás vagy 5 darab kicsi
- 250 gramm sütésálló lekvár nálam narancslekvár
Instrukciók
- A robotgép táljába mérjük a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, és a kisebb darabokra vágott hideg vajat. A robotgéppel, közepes fokozaton addig keverjük, amíg morzsás állagú nem lesz.
- Ekkor egyenként belekeverjük a tojásokat. Sűrű, krémszerű állagot kell kapnunk.
- A masszát belekanalazzuk egy vajjal kikent, liszttel beszórt, nagyobb piteformába.
- Teáskanál hátával mélyedéseket készítünk, ahová egy-egy teáskanálnyi lekvárt teszünk, majd a tészta tetejét is vékonyan megkenjük lekvárral.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)