Sign In

Receptek

Lencsekrémleves füstölt tarjával

 

Lencsekrémleves füstölt tarjával

Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm lencse
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 darab babérlevél
  • 2 teáskanál
  • 300 gramm főtt füstölt tarja
  • 1 evőkanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál mustár

Instrukciók
 

  • A lencsét előző este átválogatjuk, majd beáztatjuk. Másnap a vöröshagymát az olajon megdinszteljük, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lencsét, felöntjük 1000 ml vízzel, beletesszük a babérlevelet, megsózzuk, felforraljuk, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.
  • Amikor megpuhult, botmixerrel kicsit pürésítjük, nem kell teljesen krémesre, majd hozzáadjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott főtt tarját.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, kicsit hígítjuk a levessel, majd hozzáöntjük, és pár perc alatt besűrítjük. Ha szükséges, még megsózzuk, majd ízesítjük a mustárral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krémleves, lencse, leves, tarja

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating