Lencseraguleves
Lencseraguleves
Hozzávalók
- 400 gramm sertéslapocka
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 300 gramm csiperkegomba
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál friss tárkony (fagyasztott is jó)
- 250 gramm lencse
- 300 gramm füstölt kolbász
- 250 gramm savanyú káposzta
- kb. 200 ml káposztalé
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál rizsliszt
Instrukciók
- A felaprított vöröshagymát megdinszteljük az olajon, rádobjuk a megmosott, kisebb kockákra felvágott húst, és kevergetve fehéredésig sütjük.
- Hozzáadjuk a megtisztított, tetszőlegesen felaprított répákat, az előző este beáztatott és leöblített lencsét, a karikára vágott kolbászt, a savanyú káposztát, felöntjük a káposztalével és még 1500 ml vízzel.
- Megsózzuk, borsozzuk, a tárkonnyal fűszerezzük. Fedő alatt főzzük kb. 50 percig, amíg a lencse és a hús nagyjából megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felaprított gombát, és még további 15 percig főzzük.
- Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük, felforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön. Én nem habartam be, nekem így is tökéletes volt.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)