Sign In

Receptek

Lencseraguleves

 

Lencseraguleves

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm sertéslapocka
  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 300 gramm csiperkegomba
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál friss tárkony (fagyasztott is jó)
  • 250 gramm lencse
  • 300 gramm füstölt kolbász
  • 250 gramm savanyú káposzta
  • kb. 200 ml káposztalé
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • A felaprított vöröshagymát megdinszteljük az olajon, rádobjuk a megmosott, kisebb kockákra felvágott húst, és kevergetve fehéredésig sütjük.
  • Hozzáadjuk a megtisztított, tetszőlegesen felaprított répákat, az előző este beáztatott és leöblített lencsét, a karikára vágott kolbászt, a savanyú káposztát, felöntjük a káposztalével és még 1500 ml vízzel.
  • Megsózzuk, borsozzuk, a tárkonnyal fűszerezzük. Fedő alatt főzzük kb. 50 percig, amíg a lencse és a hús nagyjából megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felaprított gombát, és még további 15 percig főzzük.
  • Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük, felforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön. Én nem habartam be, nekem így is tökéletes volt. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, lencse, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating