Lencsés-paprikás tarja
A lencse együtt párolódik a hússal, nincsen tejföllel behabarva, és mégis sűrűbb, mint a főzelék 🙂
Lencsés-paprikás tarja gluténmentesen
A lencse együtt párolódik a hússal, nincsen tejföllel behabarva, és sűrűbb, mint a főzelék 🙂
Hozzávalók
- 5 szelet kicsontozott sertéstarja
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rizsliszt
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál csípős paprikakrém (elmaradhat)
- 1/2 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál mustár
- 300 gramm lencse
- 2 teáskanál só
Instrukciók
- A hússzeleteket kiverjük, az inas részeket bevágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd oldalanként a forró olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk, majd lecsöpögtetve félretesszük.
- A maradék olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megfuttatjuk a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, egy percig pirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a mustárt és a paprikakrémet.
- Felöntjük 8 dl vízzel, megsózzuk, beletesszük a húsokat, rászórjuk a lencsét, és lefedve, néha megkeverve, kb. 60 perc alatt puhára főzzük a lencsét és a húst. Ha nagyon elfőne a leve, egy kevés vízzel lehet pótolni, de a végén, jó sűrűnek kell lennie a lencsének, sűrűbbnek, mint általában a főzeléknek.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)