Sign In

Receptek

Leveles vajas tészta

 

Leveles vajas tészta

Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 250 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
  • 50 gramm kukoricaliszt
  • 2 darab tojás
  • 100 ml tejföl (kb., függ a tojás nagyságától)
  • 1/4 mokkáskanál
  • 50 gramm vaj

A kenéshez:

  • 100 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
  • 50 gramm kukoricaliszt
  • 200 gramm vaj

Instrukciók
 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
  • 100+50 gramm lisztet (Miklós+kukoricaliszt) 200 gramm vajjal kikeverünk, és a tésztára kenjük.
  • Ezután feltekerjük, mint a bejglit, és 2 vagy 3 darabra vágjuk. Minimum 2 óra hosszat hűtőben pihentetjük, de lehet akár egész éjszaka (jót tesz neki), vagy le is lehet fagyasztani. Miután kivettük a tésztát a hűtőből, hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten pihenni, különben nehéz lesz dolgozni vele, törni, szakadni fog.
  • Ezután kinyújtjuk a tésztát, és tetszőleges módon felhasználjuk, akár sósan, akár édesen. A sütésnél arra figyeljünk, hogy magas hőmérsékleten, 200-220 fokon kezdjük sütni, majd 10 perc után lehet mérsékelni a hőt 180 C fokra.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leveles tészta, vajas

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating