Levesgyöngy – barna rizslisztből
Levesgyöngy - barna rizslisztből
Hozzávalók
- 60 gramm barna rizsliszt
- 20 gramm sertészsír
- 1/2 mokkáskanál só
- 1 darab tojás
- 50 ml víz
Instrukciók
- A vizet a sóval és a zsírral felforraljuk, majd a lisztet beleszórjuk.
- Szorgalmasan kevergetjük kb. 2 percig, majd lehúzzuk a tűzről. Nem lesz olyan állagú, mint a búzalisztes, hanem kicsit darabos marad. Robotgéppel belekeverjük a tojást.
- Sütőpapírral bélelt tepsire borsónyi kis gombócokat teszünk, kisebb távolságra egymástól, mert kb. mogyoró nagyságúra fognak megnőni.
- 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)