Sign In

Receptek

Linzer Miklós’ Universal mix lisztből

 

Linzer Miklós' Universal mix lisztből

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 db

Hozzávalók
  

  • 350 gramm Miklós' Universal mix liszt (300+50 gramm)
  • 200 gramm Rama margarin
  • 1 mokkáskanál
  • 100 gramm kristálycukor
  • 2 darab tojás
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 100 gramm tetszőleges lekvár

Instrukciók
 

  • 30 dkg Miklós' Universal mix lisztet összemorzsolunk 20 dkg hideg margarinnal, hozzáadjuk a sót, cukrot, a 2 tojást, a vaníliás cukrot, és alaposan összegyúrjuk.
  • Ha nagyon ragadna (a tojás nagyságától függ), a tartalék 50 gramm lisztből annyit adagolunk még hozzá, hogy egy puha, könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, fóliába tekerjük és betesszük a hűtőbe, minimum 30 percre, de lehet hosszabb időre is.
  • Az idő letelte után lisztezett nyújtólapon, kisebb adagokban kb. 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formára kiszaggatjuk, sütőpapírral borított sütőlapra tesszük őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
  • Érdemes az utolsó percekben figyelni, hogy ne barnuljanak meg, halványak maradjanak. Miután megsültek és kihűltek, 1-1 darabot tetszőleges lekvárral megkenünk, és összeragasztunk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, linzer

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating