Sign In

Receptek

Linzer rizslisztből

 

Linzer rizslisztből

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300+50 gramm rizsliszt
  • 200 gramm margarin
  • 1 mokkáskanál
  • 100 gramm kristálycukor
  • 2 darab tojás
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál tetszőleges lekvár

Instrukciók
 

  • 300 gramm rizslisztet összemorzsolunk 200 gramm hideg margarinnal, hozzáadjuk a sót, cukrot, a 2 tojást, a vaníliás cukrot, és alaposan összegyúrjuk.
  • Ha nagyon ragadna (a tojás nagyságától függ), a tartalék 50 gramm lisztből annyit adagolunk még hozzá, hogy egy puha, könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
  • Miután összegyúrtuk, fóliába tekerjük és betesszük a hűtőbe, minimum 30 percre, de lehet hosszabb időre is.
  • Az idő letelte után lisztezett nyújtólapon, kisebb adagokban kb. 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formára kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral borított sütőlapra tesszük őket, és 180 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Érdemes az utolsó percekben figyelni, hogy ne barnuljanak meg, halványak maradjanak.
  • Miután megsültek és kihűltek, 1-1 darabot tetszőleges lekvárral megkenünk, és összeragasztunk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, linzer, rizsliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating