Sign In

Receptek

Lisztmentes mascarponés palacsinta

Lisztmentes mascarponés palacsinta

Kevés szénhidrátot tartalmazó palacsintareceptet keresgéltem, így bukkantam erre a receptre. Nem volt rossz, de inkább rántottára hasonlított, mint palacsintára. Sós töltelékkel, reszelt sajttal kimondottan finom volt, de édesen nekem nem nyerte meg a tetszésemet. Készítettem már hasonlót, tehéntúróval és másfajta krémsajttal (Linessa – Lidl), azok sok-sok árnyalattal jobbak voltak. Na, de hát ezt is meg kellett próbálni!

mascarpones palacsinta lisztmentes recept gmtérkép

Lisztmentes mascarponés palacsinta

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 3 db

Hozzávalók
  

  • 2 darab tojás
  • 60 gramm light mascarpone
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 1 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
  • ízlés szerint töltelék

Instrukciók
 

  • A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadjuk a sót, a mascarponét, és addig keverjük, amíg homogén nem lesz.
  • A palacsintasütőben felforrósítunk egy kevés kókuszzsírt, egy merőkanálnyit belemerünk a tojásos keverékből, és közepes lángon sütjük türelmesen, mert több idő kell hozzá, hogy rendesen átsüljön, mint a normál palacsintához. Ha nem sül át rendesen, nem is lehet megfordítani, mert szétszakad.
  • Ha már a szélénél alá lehet nyúlni, és magától csúszkál a palacsintasütőben, akkor lehet megfordítani. A megsült palacsintákat tetszőleges töltelékkel megtöltjük, és feltekerjük vagy összehajtjuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, lisztmentes, Mascarpone

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük