Sign In

Receptek

Lucskos káposzta

 

Lucskos káposzta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1200 gramm édes káposzta (1 kisebb fej)
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál szárított borsikafű
  • 250 gramm füstölt, főtt tarja
  • 1 csokor tárkony vagy kapor friss vagy fagyasztott
  • 200 ml tejföl
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál tárkonyecet

A húsgombóchoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 300 gramm darált sertéslapocka
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál Cassava dara
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

Instrukciók
 

  • Először elkészítjük a húsgombócokat. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd kihűtjük. A darált húst összekeverjük a sóval, a borssal, a tojással, a darával és 20 percre félretesszük, hogy a dara felszívja a nedvességet.
  • Közben a káposzta külső leveleit leszedjük, megmossuk, négybe vágjuk, majd szélesebb csíkokra szeljük. Egy lábasba tesszük, annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, a kockára vagy csíkokra vágott főtt tarját és felforraljuk.
  • Amikor forr, a káposzta tetejére ültetjük a húsgombócokat és lefedve, takaréklángon főzzük 30 percig, és néha megforgatjuk a gombócokat. Amikor a gombócok megfőttek, a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés lével hígítjuk, majd lassú forralás közben, néha óvatosan megkeverve, besűrítjük a káposzta levét. A végén egy kevés tárkonyecettel pikánsra ízesítjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, káposzta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating