Lusta asszony almás-túrós rétese
Lusta asszony almás-túrós rétese
Hozzávalók
A tésztához:
- 100 gramm őrölt mandula
- 50 gramm kókuszliszt
- 3 evőkanál édesítő (eritrit)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
- 3 evőkanál útifűmaghéj
A töltelékhez:
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 100 ml tejföl
- 1 evőkanál édesítő (eritrit)
- 1/4 mokkáskanál só
- 1000 gramm durvára reszelt alma
- 1 evőkanál édesítő (eritrit)
- 1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék
A locsoláshoz:
- 300 ml tej
- 3 evőkanál édesítő (eritrit)
- 3 darab tojás
- 1/4 mokkáskanál só
- 100 ml olvasztott kókuszzsír vagy vaj
Instrukciók
- A mandulát a kókuszliszttel, az édesítővel, a sóval, a sütőporral és az útifűmaghéjjal összekeverjük. A keverék felét egy kókuszzsírral vastagon kikent 25x30 centis tepsi aljába szórjuk. Ráhalmozzuk a tejföllel, édesítővel, sóval összekevert túrót, és szépen elsimítjuk.
- Erre kerül a kicsit kifacsart, édesítővel, fűszerkeverékkel összekevert reszelt alma, ezt is elsimítjuk, majd rászórjuk a maradék mandulás keveréket.
- A tojást kézi habverővel összekeverjük a tejjel, az édesítővel, a sóval, és a sütemény tetejére locsoljuk a felolvasztott kókuszzsírral együtt. Egy villa nyelével néhány helyen megpiszkáljuk, hogy a folyadék az aljára is le tudjon szivárogni.
- 20 percre félretesszük pihenni, hogy a lisztek jól beszívják a nedvességet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, szeleteljük, a tetejét porrá őrölt édesítővel hintjük meg.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)