Sign In

Receptek

Lusta asszony almás-túrós rétese

 

Lusta asszony almás-túrós rétese

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 100 gramm őrölt mandula
  • 50 gramm kókuszliszt
  • 3 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 3 evőkanál útifűmaghéj

A töltelékhez:

  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 100 ml tejföl
  • 1 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1000 gramm durvára reszelt alma
  • 1 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék

A locsoláshoz:

  • 300 ml tej
  • 3 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 3 darab tojás
  • 1/4 mokkáskanál
  • 100 ml olvasztott kókuszzsír vagy vaj

Instrukciók
 

  • A mandulát a kókuszliszttel, az édesítővel, a sóval, a sütőporral és az útifűmaghéjjal összekeverjük. A keverék felét egy kókuszzsírral vastagon kikent 25x30 centis tepsi aljába szórjuk. Ráhalmozzuk a tejföllel, édesítővel, sóval összekevert túrót, és szépen elsimítjuk.
  • Erre kerül a kicsit kifacsart, édesítővel, fűszerkeverékkel összekevert reszelt alma, ezt is elsimítjuk, majd rászórjuk a maradék mandulás keveréket.
  • A tojást kézi habverővel összekeverjük a tejjel, az édesítővel, a sóval, és a sütemény tetejére locsoljuk a felolvasztott kókuszzsírral együtt. Egy villa nyelével néhány helyen megpiszkáljuk, hogy a folyadék az aljára is le tudjon szivárogni.
  • 20 percre félretesszük pihenni, hogy a lisztek jól beszívják a nedvességet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  • Ha kihűlt, szeleteljük, a tetejét porrá őrölt édesítővel hintjük meg.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, édes sütemény, gluténmentes, rétes, túró, túrós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating