Madártej pite
Madártej pite
Hozzávalók
A tésztához:
- 80 gramm vaj
- 160 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 1/4 mokkáskanál só
- 1 púpozott evőkanál porcukor
- 2 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 500 gramm mascarpone
- 5 darab tojássárgája
- 100 gramm porcukor
- 10 gramm vaníliás cukor
A habhoz:
- 5 darab tojásfehérje
- 100 gramm porcukor
Instrukciók
- A tésztához először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót is. Kinyújtjuk, a formába (28 cm) fektetjük, és 160 C fokos sütőben 15 percig elősütjük.
- Közben elkészítjük a krémet: összekeverjük a hozzávalókat, az elősütött tésztára simítjuk, és újabb 15-20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul.
- Ekkor kivesszük a sütőből, kicsit hűlni hagyjuk, majd felverjük a tojásfehérjét, de ne teljesen keményre, a vége felé hozzáadjuk a porcukrot.
- Elrendezzük a habot a krémen, és visszatoljuk a sütőbe nagyjából újabb 15-20 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)