Sign In

Madártej pite

 

Madártej pite

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 80 gramm vaj
  • 160 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1 púpozott evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál tejföl

A krémhez:

  • 500 gramm mascarpone
  • 5 darab tojássárgája
  • 100 gramm porcukor
  • 10 gramm vaníliás cukor

A habhoz:

  • 5 darab tojásfehérje
  • 100 gramm porcukor

Instrukciók
 

  • A tésztához először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót is. Kinyújtjuk, a formába (28 cm) fektetjük, és 160 C fokos sütőben 15 percig elősütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet: összekeverjük a hozzávalókat, az elősütött tésztára simítjuk, és újabb 15-20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul.
  • Ekkor kivesszük a sütőből, kicsit hűlni hagyjuk, majd felverjük a tojásfehérjét, de ne teljesen keményre, a vége felé hozzáadjuk a porcukrot.
  • Elrendezzük a habot a krémen, és visszatoljuk a sütőbe nagyjából újabb 15-20 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, madártej, pite

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating