Sign In

Maglisztes kenyér

 

Maglisztes kenyér

Elkészítési idő 1 óra 5 perc
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab tojás
  • 100 ml víz
  • 90 gramm dió
  • 90 gramm lenmag
  • 90 gramm napraforgómag
  • 90 gramm szezámmag
  • 90 gramm tökmag
  • 1 teáskanál
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

Instrukciók
 

  • A magokat megőröljük, összekeverjük a sóval és a szódabikarbónával. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, a vizet, és apránként hozzákeverjük a megőrölt magokat.
  • A tésztát kisebb kenyérformába töltjük, de akár muffin sütőformákba is lehet tölteni. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
  • Én fele adagból készítettem, félig töltötte meg a kicsi (25x10cm) szilikonos kenyérformát. A napraforgó a szódabikarbónától kicsit bezöldül, de az íze nem változik.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, magliszt, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating