Maglisztes kenyér
Maglisztes kenyér
Hozzávalók
- 4 darab tojás
- 100 ml víz
- 90 gramm dió
- 90 gramm lenmag
- 90 gramm napraforgómag
- 90 gramm szezámmag
- 90 gramm tökmag
- 1 teáskanál só
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
Instrukciók
- A magokat megőröljük, összekeverjük a sóval és a szódabikarbónával. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, a vizet, és apránként hozzákeverjük a megőrölt magokat.
- A tésztát kisebb kenyérformába töltjük, de akár muffin sütőformákba is lehet tölteni. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
- Én fele adagból készítettem, félig töltötte meg a kicsi (25x10cm) szilikonos kenyérformát. A napraforgó a szódabikarbónától kicsit bezöldül, de az íze nem változik.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)