Sign In

Receptek

Magvas burokban sült karaj

 

Magvas burokban sült karaj

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel, Sertéshús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab nagyobb szelet sertéskaraj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 4 evőkanál rizsliszt vagy durvára őrölt zabpehely
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1/2 mokkáskanál
  • 8 evőkanál tökmag
  • 8 evőkanál napraforgómag
  • 8 evőkanál lenmag
  • 8 evőkanál szezámmag
  • 200 ml olaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A hússzeleteket kiverjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Először a darált zabpehelybe, majd a tejföllel, sóval elhabart tojásba, végül a magkeverékbe forgatjuk, amit kicsit rá is nyomkodunk, hogy sütés közben ne potyogjon le.
  • Egy serpenyőben, közepesen forró olajban, oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Ne legyen túl forró az olaj, különben a magok megégnek, a hús pedig nem sül át kellőképpen.
  • Úgy is el lehet készíteni, hogy a magokat diódarálón ledaráljuk, és úgy használjuk, mint a prézlit. A megmaradt magokat, lisztet, tejfölös tojást össze lehet keverni, és az olajban kisütni. Tepsiben sült rozmaringos burgonyával és friss salátával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, karaj, magvas, sertés

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating