Magvas burokban sült karaj
Magvas burokban sült karaj
Hozzávalók
- 4 darab nagyobb szelet sertéskaraj
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 4 evőkanál rizsliszt vagy durvára őrölt zabpehely
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1/2 mokkáskanál só
- 8 evőkanál tökmag
- 8 evőkanál napraforgómag
- 8 evőkanál lenmag
- 8 evőkanál szezámmag
- 200 ml olaj a sütéshez
Instrukciók
- A hússzeleteket kiverjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Először a darált zabpehelybe, majd a tejföllel, sóval elhabart tojásba, végül a magkeverékbe forgatjuk, amit kicsit rá is nyomkodunk, hogy sütés közben ne potyogjon le.
- Egy serpenyőben, közepesen forró olajban, oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Ne legyen túl forró az olaj, különben a magok megégnek, a hús pedig nem sül át kellőképpen.
- Úgy is el lehet készíteni, hogy a magokat diódarálón ledaráljuk, és úgy használjuk, mint a prézlit. A megmaradt magokat, lisztet, tejfölös tojást össze lehet keverni, és az olajban kisütni. Tepsiben sült rozmaringos burgonyával és friss salátával tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)