Sign In

Receptek

Magyaros spárgaleves

 

Magyaros spárgaleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 darab kisebb sárgarépa
  • 2 darab kisebb fehérrépa
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 400 gramm zöld spárga
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál ételízesítő (sómentes)
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál petrezselyem aprított
  • 80 gramm gluténmentes száraz levestészta

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a répákat, pár percig együtt sütjük. Megszórjuk a rizsliszttel és a fűszerpaprikával, 1-2 percig pirítjuk, majd folytonos kevergetés közben, apránként adagolva, felöntjük 1500 ml vízzel.
  • Felforraljuk, hozzáadjuk a megmosott, fás részét lehámozott, földarabolt spárgát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  • Közben enyhén sós, bő vízben kifőzzük a nekünk tetsző (gluténmentes) levestésztát (kiskocka, szarvacska stb.), leszűrjük, hideg vízben leöblítjük, és csak tálaláskor tesszük a levesbe. Mikor a zöldségek megfőttek, beleszórjuk a felaprított petrezselymet is.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, magyaros, spárga

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating