Magyaros spárgaleves
Magyaros spárgaleves
Hozzávalók
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 3 darab kisebb sárgarépa
- 2 darab kisebb fehérrépa
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 400 gramm zöld spárga
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál ételízesítő (sómentes)
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál petrezselyem aprított
- 80 gramm gluténmentes száraz levestészta
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a répákat, pár percig együtt sütjük. Megszórjuk a rizsliszttel és a fűszerpaprikával, 1-2 percig pirítjuk, majd folytonos kevergetés közben, apránként adagolva, felöntjük 1500 ml vízzel.
- Felforraljuk, hozzáadjuk a megmosott, fás részét lehámozott, földarabolt spárgát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
- Közben enyhén sós, bő vízben kifőzzük a nekünk tetsző (gluténmentes) levestésztát (kiskocka, szarvacska stb.), leszűrjük, hideg vízben leöblítjük, és csak tálaláskor tesszük a levesbe. Mikor a zöldségek megfőttek, beleszórjuk a felaprított petrezselymet is.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)