Magyaros újhagymalepény
Magyaros újhagymalepény
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
- 100 gramm vaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab tojás
A töltelékhez:
- 150 gramm szeletelt bacon szalonna
- 50 gramm vaj
- 4-5 csomó újhagyma
- 1/2 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál paprikakrém (lehet csípős)
- 200 gramm párizsi
- 300 ml tejföl
- 2 darab tojás
- 100 gramm füstölt sajt reszelt
- 1 evőkanál snidling aprított
- 1 teáskanál vaj a sütőforma kikenéséhez
Instrukciók
- A tésztához a lisztet a vajjal, gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd megsózzuk, és a tojással összegyúrjuk.
- Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és a tésztával kibéleljük úgy, hogy pereme is legyen.
- A töltelékhez a csíkokra vágott szalonnát megsütjük a vajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott újhagymát. Megsózzuk, hozzáadjuk a paprikakrémet, és fedő alatt, kis lángon, 10 perc alatt megpároljuk.
- A vékonyra szeletelt párizsit a tésztára rakosgatjuk, majd a szalonnás hagymát elterítjük a tetején.
- A tejfölt a tojással és a reszelt sajttal összekeverjük, majd a hagyma tetejére kanalazzuk, simára egyengetjük, a tetejét megszórjuk az aprított snidlinggel.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd a sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, csak utána vágjuk szeletekre, és azonnal tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)