Sign In

Receptek

Magyaros újhagymalepény

 

Magyaros újhagymalepény

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Kenyér receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
  • 100 gramm vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás

A töltelékhez:

  • 150 gramm szeletelt bacon szalonna
  • 50 gramm vaj
  • 4-5 csomó újhagyma
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál paprikakrém (lehet csípős)
  • 200 gramm párizsi
  • 300 ml tejföl
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm füstölt sajt reszelt
  • 1 evőkanál snidling aprított
  • 1 teáskanál vaj a sütőforma kikenéséhez

Instrukciók
 

  • A tésztához a lisztet a vajjal, gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd megsózzuk, és a tojással összegyúrjuk.
  • Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és a tésztával kibéleljük úgy, hogy pereme is legyen.
  • A töltelékhez a csíkokra vágott szalonnát megsütjük a vajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott újhagymát. Megsózzuk, hozzáadjuk a paprikakrémet, és fedő alatt, kis lángon, 10 perc alatt megpároljuk.
  • A vékonyra szeletelt párizsit a tésztára rakosgatjuk, majd a szalonnás hagymát elterítjük a tetején.
  • A tejfölt a tojással és a reszelt sajttal összekeverjük, majd a hagyma tetejére kanalazzuk, simára egyengetjük, a tetejét megszórjuk az aprított snidlinggel.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd a sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, csak utána vágjuk szeletekre, és azonnal tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, lepény, magyaros, újhagyma

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating