Sign In

Májas leves

 

Májas leves

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm sertéslapocka
  • 1 evőkanál
  • 1 darab nagy fej vöröshagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 500 gramm burgonya
  • 1 teáskanál szemes fekete bors
  • 1 mokkáskanál szegfűbors
  • 2 darab babérlevél
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 300 gramm sertésmáj
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál citromlé

Instrukciók
 

  • A húst kisebb kockákra vágjuk, fazékba szórjuk, majd felöntjük 2000 ml vízzel. Megsózzuk, megfűszerezzük, a megtisztított hagymát, fokhagymát, paprikát aprítás nélkül hozzáadjuk, és lefedve, kis lángon főzzük, a keletkező habot időnként leszedjük. Amikor a hús félig puhára főtt, a megtisztított, felaprított burgonyát és zöldséget is a levesbe tesszük, és tovább főzzük.
  • Közben elkészítjük a rántást, és egy kevés hideg vízzel hígítva a meleg levesbe öntjük, beleszórjuk a megmosott, vékony csíkokra vágott májat is, és addig főzzük, amíg a leves egy kicsit besűrűsödik. Ne főzzük túl, nehogy a máj megkeményedjen.
  • Mikor készen van, kiszedjük a hagymát, fokhagymát, paprikát, és tálaláskor egy kevés tejföllel, citromlével, ki-ki a kedve szerint ízesítheti. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, máj

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating