Sign In

Májgaluska

 

Májgaluska

Elkészítési idő 15 perc
Kategória Csirkehús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 kicsi fej hagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2-3 darab csirkemáj kb. 150 gramm
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1-2 evőkanál rizsliszt
  • 1-2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa pl. Nutri Free
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem

Instrukciók
 

  • A megtisztított, apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd félretesszük hűlni.
  • A csirkemájakat megmossuk, késsel elkaparjuk, a tojást villával felverjük, és hozzáadjuk a májat, az apróra vágott petrezselymet, és a megpirított hagymát. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
  • Annyi rizslisztet és zsemlemorzsát adunk hozzá fele-fele arányban, hogy galuskatészta sűrűségű legyen az állaga. Félretesszük pihenni.
  • Ha időközben nagyon besűrűsödne, pár kanál levessel hígíthatjuk egy kicsit.
  • Egy kisebb lábasban vizet forralunk, megsózzuk, vagy a levesből merünk le egy keveset, és amikor forr, belemártunk egy kiskanalat, és így szaggatjuk bele a galuskákat.
  • Mikor feljöttek a leves tetejére, még tovább főzzük kb. 10 percig, majd elzárjuk a gázt, és lefedve benne hagyjuk a galuskákat. Nem fognak szétázni másnapra sem.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkemáj, gluténmentes, máj, májgaluska

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating