Májgaluska
Májgaluska
Hozzávalók
- 1 kicsi fej hagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 2-3 darab csirkemáj kb. 150 gramm
- 1 darab tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 1-2 evőkanál rizsliszt
- 1-2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa pl. Nutri Free
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
Instrukciók
- A megtisztított, apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd félretesszük hűlni.
- A csirkemájakat megmossuk, késsel elkaparjuk, a tojást villával felverjük, és hozzáadjuk a májat, az apróra vágott petrezselymet, és a megpirított hagymát. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
- Annyi rizslisztet és zsemlemorzsát adunk hozzá fele-fele arányban, hogy galuskatészta sűrűségű legyen az állaga. Félretesszük pihenni.
- Ha időközben nagyon besűrűsödne, pár kanál levessel hígíthatjuk egy kicsit.
- Egy kisebb lábasban vizet forralunk, megsózzuk, vagy a levesből merünk le egy keveset, és amikor forr, belemártunk egy kiskanalat, és így szaggatjuk bele a galuskákat.
- Mikor feljöttek a leves tetejére, még tovább főzzük kb. 10 percig, majd elzárjuk a gázt, és lefedve benne hagyjuk a galuskákat. Nem fognak szétázni másnapra sem.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)