Majoránnás marhapacsni
Majoránnás marhapacsni
Hozzávalók
- 1000 gramm marhalábszár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 gramm sertészsír
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szárított majoránna
- 1 mokkáskanál borsikafű
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
- 200 ml tejföl
A körethez:
- 400 gramm spagetti
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A felaprított hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk az apró darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, néhány percig együtt pároljuk.
- Rádobjuk a kisebb kockákra vágott húst.
- Ezután következik a zúzott fokhagyma, és amikor a hús már kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a borsikafűvel, és bőségesen a majoránnával. Fedő alatt, kis lángon pároljuk, néha pótoljuk a vizet, de mindig csak egy keveset. Kb. másfél óra alatt vajpuhára fő.
- Közben lobogva forró, sós vízben kifőzzük a spagettit, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd összekeverjük az olajjal. Amikor a hús már puha, a lisztet simára keverjük a tejföllel, és ezzel sűrítjük be egy kicsit a szaftot.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)