Sign In

Receptek

Majoránnás marhapacsni

 

Majoránnás marhapacsni

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Marhahús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm marhalábszár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 gramm sertészsír
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 200 ml tejföl

A körethez:

  • 400 gramm spagetti
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk az apró darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, néhány percig együtt pároljuk.
  • Rádobjuk a kisebb kockákra vágott húst.
  • Ezután következik a zúzott fokhagyma, és amikor a hús már kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a borsikafűvel, és bőségesen a majoránnával. Fedő alatt, kis lángon pároljuk, néha pótoljuk a vizet, de mindig csak egy keveset. Kb. másfél óra alatt vajpuhára fő.
  • Közben lobogva forró, sós vízben kifőzzük a spagettit, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd összekeverjük az olajjal. Amikor a hús már puha, a lisztet simára keverjük a tejföllel, és ezzel sűrítjük be egy kicsit a szaftot.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, majoranna, marhahús, marhapacsni

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating