Sign In

Receptek

Mandulahabos torta

Mandulahabos torta

mandulahabos torta recept gluténmentes mentesmagazin
Mandulahabos torta recept gluténmentes

 

mandulahabos torta recept gluténmentes mentesmagazin

Mandulahabos torta

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 170 gramm vaj
  • 280 gramm rizsliszt
  • 8 gramm útifűmaghéj
  • 3 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál rum
  • 1/2 mokkáskanál
  • 2 evőkanál porcukor
  • 100 gramm tejföl
  • 150 gramm héj nélküli mandula (lapmandula)

A töltelékhez:

  • 500 gramm gyümölcs (lehet fagyasztott vagy befőtt is)
  • 50 gramm porcukor

A tetejére:

  • 8 darab tojásfehérje
  • 6 evőkanál kristálycukor

Instrukciók
 

  • A vajat elmorzsoljuk az útifűmaghéjjal, sóval, porcukorral elkevert liszttel, majd összegyúrjuk a tojások sárgájával, és annyi tejföllel, hogy egy könnyen gyúrható, puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
  • A tésztát két egyforma gombócra osztjuk, majd fóliával letakarva minimum 30 percre betesszük a hűtőbe.
  • Az idő letelte után kivesszük az egyik gombócot, majd lisztezett sütőpapíron 24 cm-es körré nyújtjuk.
  • A kapcsos tortaformával szépen ki is tudjuk jelölni a szabályos kört, majd a fölösleges részeket levágjuk.
  • A tésztalapot a sütőpapírral együtt sütőlemezre tesszük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt világosra sütjük, majd kihűtjük. Ugyanígy sütjük meg a másik lapot is.
  • Az egyik lapot a sütőlemezen hagyjuk, megszórjuk a felaprított gyümölccsel. Én 50 dkg őszibarackbefőttet használtam, néhány szem aszalt áfonyát, és nem szórtam meg porcukorral.
  • A másik lapot óvatosan rácsúsztatjuk a sütőpapírról, ezt a lapot is megrakjuk gyümölccsel.
  • A tojásfehérjét felverjük, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük a robotgéppel, amíg fényes fehér lesz. Ezután fakanállal belekeverjük a mandula ¾ részét, és a habot a torta tetejére és oldalára kenjük.
  • A sütő hőmérsékletét visszavesszük 130 fokra, betesszük a tepsit a tortával, és szép világosbarnára sütjük, szárítjuk, kb. 40 perc alatt.
  • Tálaláskor málna vagy eperszörppel meglocsolhatjuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, mandula, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating