Sign In

Mandulaleves

 

Mandulaleves

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 ml tej (900+100 ml)
  • 80 gramm kristálycukor (édesítő)
  • 1 mokkáskanál
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 100 gramm darált mandula
  • 2 darab tojássárgája
  • 30 gramm vaj
  • 30 gramm szeletelt mandula
  • 4 evőkanál mézes kukoricapehely (gluténmentes)

Instrukciók
 

  • 9 dl tejet a cukor kétharmadával, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk.
  • Amikor felforrt, beleszórjuk a darált mandulát, és 5 percig, lassú tűzön főzzük. Közben a szeletelt mandulát egy teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk.
  • A puha vajat habosra keverjük a maradék cukorral és a 2 tojássárgájával, majd felengedjük a maradék 1 dl tejjel, alaposan összekeverjük, a levesbe öntjük és besűrítjük vele.
  • Tálaláskor megszórjuk a pirított mandulával és a mézes kukoricapehellyel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, mandula

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating