Mandulaleves
Mandulaleves
Hozzávalók
- 1000 ml tej (900+100 ml)
- 80 gramm kristálycukor (édesítő)
- 1 mokkáskanál só
- 10 gramm vaníliás cukor
- 100 gramm darált mandula
- 2 darab tojássárgája
- 30 gramm vaj
- 30 gramm szeletelt mandula
- 4 evőkanál mézes kukoricapehely (gluténmentes)
Instrukciók
- 9 dl tejet a cukor kétharmadával, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk.
- Amikor felforrt, beleszórjuk a darált mandulát, és 5 percig, lassú tűzön főzzük. Közben a szeletelt mandulát egy teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk.
- A puha vajat habosra keverjük a maradék cukorral és a 2 tojássárgájával, majd felengedjük a maradék 1 dl tejjel, alaposan összekeverjük, a levesbe öntjük és besűrítjük vele.
- Tálaláskor megszórjuk a pirított mandulával és a mézes kukoricapehellyel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)