Mandulás zsömle
Mandulás zsömle
Hozzávalók
- 140 gramm őrölt mandula
- 25 gramm tojásfehérjepor
- 50 gramm útifűmaghéjliszt
- 6 gramm só
- 4 gramm szódabikarbóna
- 2 gramm citromsav
- 30 gramm citromlé
- 20 gramm kókuszzsír
- 4 darab tojás
- 250 gramm kézmeleg víz
- 5 gramm bambuszrostliszt a gyúráshoz, formázáshoz
Instrukciók
- A mandulát, az útifűmaghéjlisztet, a sót, a szódabikarbónát és a citromsavat összekeverjük.
- A 4 tojást villával egy kicsit felverjük, majd a mandulás keverékhez öntjük és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a felolvasztott kókuszzsírt, és a langyos vizet. Sűrű galuskatészta állagú masszának kell lennie, ami a pihentetés során be fog sűrűsödni.
- Letakarva 20 percig pihentetjük, majd bambuszrostliszttel megszórt gyúrólapon átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, gombóccá formáljuk, sütőpapíros tepsire tesszük őket.
- 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Mikor megsültek, rácson hűtjük ki. (1db 2, 5g szénhidrát) (Tögyi Julianna receptje).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)