Sign In

Mandulás zsömle

 

Mandulás zsömle

Elkészítési idő 1 óra 5 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 db

Hozzávalók
  

  • 140 gramm őrölt mandula
  • 25 gramm tojásfehérjepor
  • 50 gramm útifűmaghéjliszt
  • 6 gramm
  • 4 gramm szódabikarbóna
  • 2 gramm citromsav
  • 30 gramm citromlé
  • 20 gramm kókuszzsír
  • 4 darab tojás
  • 250 gramm kézmeleg víz
  • 5 gramm bambuszrostliszt a gyúráshoz, formázáshoz

Instrukciók
 

  • A mandulát, az útifűmaghéjlisztet, a sót, a szódabikarbónát és a citromsavat összekeverjük.
  • A 4 tojást villával egy kicsit felverjük, majd a mandulás keverékhez öntjük és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a felolvasztott kókuszzsírt, és a langyos vizet. Sűrű galuskatészta állagú masszának kell lennie, ami a pihentetés során be fog sűrűsödni.
  • Letakarva 20 percig pihentetjük, majd bambuszrostliszttel megszórt gyúrólapon átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, gombóccá formáljuk, sütőpapíros tepsire tesszük őket.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Mikor megsültek, rácson hűtjük ki. (1db 2, 5g szénhidrát) (Tögyi Julianna receptje). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, mandula, pékáru, zsemle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating