Marinato
Marinato
Hozzávalók
A leveshez:
- 2 darab fél csirkemellfilé
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1/2 darab zellergumó
- 1/2 fej karalábé
- 10 szem fekete bors
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál só
A marinátóhoz:
- a levesben főtt hús
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál fehérborecet
Instrukciók
- A hozzávalókból húslevest főzünk, majd a megfőtt húst kivesszük, és kisujjnyi csíkokra vágjuk.
- Az olajat megforrósítjuk, és a lisztet világosbarnára pirítjuk benne, a végén a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát.
- A fokhagymást rántást 400 ml húslevessel (apránként adagolva, közben kevergetve, hogy ne legyen csomós), felhígítjuk, majd mártás sűrűségűre főzzük, végül a húst is belekeverjük.
- Az étel végső ízét a borecettel állítjuk be enyhén savanykásra. Párolt rizzsel vagy hagymás hajdinával tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)