Sign In

Marinato

 

Marinato

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Bolgár
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A leveshez:

  • 2 darab fél csirkemellfilé
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1/2 darab zellergumó
  • 1/2 fej karalábé
  • 10 szem fekete bors
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál

A marinátóhoz:

  • a levesben főtt hús
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál fehérborecet

Instrukciók
 

  • A hozzávalókból húslevest főzünk, majd a megfőtt húst kivesszük, és kisujjnyi csíkokra vágjuk.
  • Az olajat megforrósítjuk, és a lisztet világosbarnára pirítjuk benne, a végén a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát.
  • A fokhagymást rántást 400 ml húslevessel (apránként adagolva, közben kevergetve, hogy ne legyen csomós), felhígítjuk, majd mártás sűrűségűre főzzük, végül a húst is belekeverjük.
  • Az étel végső ízét a borecettel állítjuk be enyhén savanykásra. Párolt rizzsel vagy hagymás hajdinával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating