Márványsajtos spenótleves
Márványsajtos spenótleves
Hozzávalók
- 400 gramm friss spenót vagy fagyasztott
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 600 ml tej
- 1 evőkanál ételízesítő enyhén sós
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 100 gramm márványsajt
Instrukciók
- A spenót szárát lecsipkedjük, majd a leveleket többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, durvára vágjuk. Ha fagyasztott spenótot használunk, természetesen ez elmarad.
- Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a zúzott fokhagymát rádobjuk, majd hozzáadjuk a (felengedett) spenótot is.
- Keverve, rázogatva 3-4 percig pároljuk, közben összeesik, majd ráöntjük a tej felét. 5 percig főzzük, hozzáöntjük a maradék tejet, és botmixerrel pürésítjük. Felforraljuk, az ételízesítőt beleszórjuk.
- A lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, a spenótot ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell, utána sózzuk. Forrón tálaljuk, a reszelt márványsajtot csak a tányérba kimert levesre szórjuk rá.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)