Sign In

Receptek

Márványsajtos spenótleves

 

Márványsajtos spenótleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm friss spenót vagy fagyasztott
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 600 ml tej
  • 1 evőkanál ételízesítő enyhén sós
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 100 gramm márványsajt

Instrukciók
 

  • A spenót szárát lecsipkedjük, majd a leveleket többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, durvára vágjuk. Ha fagyasztott spenótot használunk, természetesen ez elmarad.
  • Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a zúzott fokhagymát rádobjuk, majd hozzáadjuk a (felengedett) spenótot is.
  • Keverve, rázogatva 3-4 percig pároljuk, közben összeesik, majd ráöntjük a tej felét. 5 percig főzzük, hozzáöntjük a maradék tejet, és botmixerrel pürésítjük. Felforraljuk, az ételízesítőt beleszórjuk.
  • A lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, a spenótot ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell, utána sózzuk. Forrón tálaljuk, a reszelt márványsajtot csak a tányérba kimert levesre szórjuk rá.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, márványsajt, spenót

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating