Meggyes-grízes süti
Meggyes-grízes süti
Hozzávalók
- 100 gramm rizsliszt
- 100 gramm rizsdara
- 6 gramm sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
- 250 gramm natúr joghurt
- 2 darab tojás
- 70 gramm cukor vagy édesítő
- 10 gramm vaníliás cukor
- 70 gramm olvasztott vaj
- 200 gramm magozott meggy
Instrukciók
- A darát összekeverjük a joghurttal, és félretesszük minimum 1 órára, de lehet több is, hogy a dara egy kicsit megpuhuljon.
- Ha letelt az idő, a lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
- A tojást habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtos darát, a sütőporos lisztet, végül az olvasztott vajat, és simára keverjük.
- Egy kisebb tepsit (20x25 cm) kivajazunk, kilisztezünk, a masszát beleöntjük, a meggyszemeket a tetejére rakosgatjuk.
- 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Kockára vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)