Sign In

Receptek

Meggyes-mandulás pitetorta

 

Meggyes-mandulás pitetorta

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 100 gramm Rama margarin
  • 150 gramm barna rizsliszt vagy fehér rizsliszt
  • 50 gramm vagy darált mandula mandulaliszt
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 darab tojássárgája
  • 1/2 mokkáskanál
  • kb. 50 ml hideg víz

A töltelékhez:

  • 500 gramm meggy magozott
  • 250 ml tej
  • 2 darab tojás
  • 40 gramm vaníliás pudingpor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 100 gramm cukor

A tetejére:

  • 4-5 evőkanál híg sárgabaracklekvár
  • 3-4 evőkanál szárazon pirított mandulaforgács

Instrukciók
 

  • A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával, a sóval, és a vízzel közepesen kemény tésztát gyúrunk. Fóliával letakarjuk, és legalább 30 percre, de akár egész éjszakára betesszük a hűtőbe.
  • A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és egy 26 cm-es pitesütő formát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Rászórjuk a gyümölcsöt.
  • A pudingport, a cukrot, a sót, a 2 tojást a tejjel csomómentesre keverjük és a gyümölcsre öntjük.
  • 200 C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd további 15-20 percig 180 C fokon.
  • A sütőből kivéve, a tetejét megkenjük a baracklekvárral, és megszórjuk a pirított mandulával. Másnap finom igazán, amikor a tészta beszívja egy kicsit a nedvességet.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, mandula, meggy, pite, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating