Meggyes-mascarponés torta
Meggyes-mascarponés torta
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 300 gramm ropogós keksz (Gluténmentesen: Gulllon Maria)
- 120 gramm vaj
A krémhez:
- 400 gramm meggy
- 3 evőkanál cukor vagy édesítő
- 500 gramm mascarpone
- 100 gramm porcukor vagy édesítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 ml Hulala habtejszín
- 10 gramm étkezési zselatin
- 80 ml víz
A tetejére:
- 100 gramm meggy
- 1 csomag tortazselé piros vagy színtelen
- 250 ml víz
- 2 evőkanál cukor vagy édesítő
- 1-2 evőkanál citromlé
Instrukciók
- A krémhez a meggyet magozzuk ki, és főzzük fel a cukorral néhány perc alatt, majd hűtsük ki.
- A kekszet törjük össze, keverjük össze a puha vajjal, majd nyomkodjuk bele egy 24 cm-és kapcsos tortaformába.
- Egy kanál hátával szép egyenesre lehet igazgatni, majd tegyük be a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
- A meggy levének nagy részét öntsük le (fel lehet használni a zselék készítéséhez, a víz egy részét kiváltva), majd turmixoljuk össze.
- A mascarponét keverjük össze a cukorral, majd keverjük bele a meggypépet. A zselatinport főzzük fel a vízzel (a meggylé egy részével), hűtsük langyosra, majd keverjük a mascarponéhoz. A tejszínt verjük kemény habbá, majd ezt is keverjük a mascarponés krémhez.
- Kanalazzuk a krémet a kekszmorzsával bélelt tortaformába.
- Simítsuk el szépen egyenesre a tetejét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon.
- A meggyet magozzuk ki, majd rendezzük el a krém tetején. Készítsük el a tortazselét az előírt módon, és amikor már langyosra hűlt, óvatosan öntsük a torta tetejére.
- Jól behűtve tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)