Sign In

Receptek

Meggyes morzsasüti

 

Meggyes morzsasüti

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A morzsához:

  • 200 gramm Rama margarin
  • 200 gramm kukoricaliszt
  • 120 gramm kristálycukor vagy édesítő
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj

A töltelékhez:

  • 1000 gramm meggy magozva
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

A tésztához:

  • 150 gramm Rama margarin
  • 100 gramm kristálycukor vagy édesítő
  • 3 darab tojás
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1 darab citrom
  • 350 gramm kukoricaliszt
  • 12 gramm sütőpor
  • 100 ml tej

A tepsi kikenéséhez:

  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál kukoricaliszt

Instrukciók
 

  • Először a sütemény tetejére való morzsát készítjük el. Ehhez a hideg margarint a liszttel, a cukorral, a sóval és a fahéjjal összemorzsoljuk. Nem kell túl finomra morzsolni, inkább darabos maradjon.
  • A tésztához a puha margarint a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Csipetnyit megsózzuk, a citrom reszelt héjával és egy evőkanálnyi citromlével ízesítjük.
  • A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejjel együtt. A végén már nem könnyű a géppel keverni, mert jó sűrű massza lesz, de így jó.
  • Egy nagy tepsit (25x35 cm) margarinnal kikenünk, meglisztezzük, a tésztát elsimítjuk benne egy vizes késsel.
  • A kimagozott, lecsöpögtetett meggyet rászórjuk, a vaníliás cukorral és a fahéjjal meghintjük.
  • A tésztát rámorzsoljuk.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
  • A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, meggy, morzsasüti

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating