Meggyes morzsasüti
Meggyes morzsasüti
Hozzávalók
A morzsához:
- 200 gramm Rama margarin
- 200 gramm kukoricaliszt
- 120 gramm kristálycukor vagy édesítő
- 1/2 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
A töltelékhez:
- 1000 gramm meggy magozva
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
A tésztához:
- 150 gramm Rama margarin
- 100 gramm kristálycukor vagy édesítő
- 3 darab tojás
- 1/2 mokkáskanál só
- 1 darab citrom
- 350 gramm kukoricaliszt
- 12 gramm sütőpor
- 100 ml tej
A tepsi kikenéséhez:
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál kukoricaliszt
Instrukciók
- Először a sütemény tetejére való morzsát készítjük el. Ehhez a hideg margarint a liszttel, a cukorral, a sóval és a fahéjjal összemorzsoljuk. Nem kell túl finomra morzsolni, inkább darabos maradjon.
- A tésztához a puha margarint a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Csipetnyit megsózzuk, a citrom reszelt héjával és egy evőkanálnyi citromlével ízesítjük.
- A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejjel együtt. A végén már nem könnyű a géppel keverni, mert jó sűrű massza lesz, de így jó.
- Egy nagy tepsit (25x35 cm) margarinnal kikenünk, meglisztezzük, a tésztát elsimítjuk benne egy vizes késsel.
- A kimagozott, lecsöpögtetett meggyet rászórjuk, a vaníliás cukorral és a fahéjjal meghintjük.
- A tésztát rámorzsoljuk.
- 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
- A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)