Meggyes-pudingos pite
Meggyes-pudingos pite
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 gramm Naturbit Alfa-mix
- 250 gramm rizsliszt
- 2 teáskanál útifűmaghéj
- 6 gramm sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 120 gramm porcukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 250 gramm margarin
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1/2 darab bio citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 80 gramm vaníliás pudingpor nálam most tutti-frutti
- 5 evőkanál cukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 800 ml meggylé
- 800 gramm magozott meggy
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál citromlé
Instrukciók
- A pudingport csomómentesre keverjük a cukorral, fahéjjal és a gyümölcslével, lassú tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- A lisztet összekeverjük az útifűmaghéjjal, a sütőporral, sóval, porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a 2 tojással és a tejföllel.
- Könnyen gyúrható, egy kicsit ragacsos, viszonylag lágy tésztát kell kanunk. Csomagoljuk be fóliába, és 30 percre tegyük be a hűtőbe. Amikor kivettük, kicsit gyúrjuk át (ekkor már nem fog ragadni), és osszuk 2 részre, egy kisebbre és egy nagyobbra.
- A nagyobbik gombócot lisztezett felületen nyújtsuk ki a tepsi méretére (25x35 cm), és kicsit meglisztezve a tészta felületét, göngyölítsük fel, így helyezzük a vékonyan kivajazott tepsibe (sokkal könnyebb, mint a sodrófára feltekerni, és úgy beletenni), majd göngyölítsük ki.
- A pudingba keverjük bele a gyümölcsöt, és kenjük a tésztára.
- Nyújtsuk ki a másik lapot is, tekerjük fel, és terítsük hasonló módon a pudingos krém tetejére.
- Villával szurkáljuk meg, majd 180 C fokra előmelegített sütőben süssük meg 35 perc alatt.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)