Sign In

Receptek

Meggyes-pudingos pite

 

Meggyes-pudingos pite

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm Naturbit Alfa-mix
  • 250 gramm rizsliszt
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 120 gramm porcukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 250 gramm margarin
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1/2 darab bio citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 80 gramm vaníliás pudingpor nálam most tutti-frutti
  • 5 evőkanál cukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 800 ml meggylé
  • 800 gramm magozott meggy
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál citromlé

Instrukciók
 

  • A pudingport csomómentesre keverjük a cukorral, fahéjjal és a gyümölcslével, lassú tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  • A lisztet összekeverjük az útifűmaghéjjal, a sütőporral, sóval, porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a 2 tojással és a tejföllel.
  • Könnyen gyúrható, egy kicsit ragacsos, viszonylag lágy tésztát kell kanunk. Csomagoljuk be fóliába, és 30 percre tegyük be a hűtőbe. Amikor kivettük, kicsit gyúrjuk át (ekkor már nem fog ragadni), és osszuk 2 részre, egy kisebbre és egy nagyobbra.
  • A nagyobbik gombócot lisztezett felületen nyújtsuk ki a tepsi méretére (25x35 cm), és kicsit meglisztezve a tészta felületét, göngyölítsük fel, így helyezzük a vékonyan kivajazott tepsibe (sokkal könnyebb, mint a sodrófára feltekerni, és úgy beletenni), majd göngyölítsük ki.
  • A pudingba keverjük bele a gyümölcsöt, és kenjük a tésztára.
  • Nyújtsuk ki a másik lapot is, tekerjük fel, és terítsük hasonló módon a pudingos krém tetejére.
  • Villával szurkáljuk meg, majd 180 C fokra előmelegített sütőben süssük meg 35 perc alatt.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, meggy, pite, puding

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating