Meggyes-tejes dara
Meggyes-tejes dara
Hozzávalók
- 1000 ml tej
- 80 gramm kukoricadara vagy rizsdara
- 5 evőkanál cukor vagy édesítő
- 250 gramm meggy magozva
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 darab bio citrom reszelt héja
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
Instrukciók
- 1000 ml tejben megfőzünk 80-100 gramm darát (80 gramm darával krémes állagú lesz, 100 gramm darával szeletelhető), 5 evőkanál cukorral, 1 mokkáskanál sóval, a reszelt citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel.
- Amikor megfőtt, belekeverjük a kimagozott meggyet, üvegtálba öntjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
- Kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliás tejsodót.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)