Sign In

Receptek

Meggyes-tejes dara

 

Meggyes-tejes dara

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 ml tej
  • 80 gramm kukoricadara vagy rizsdara
  • 5 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 250 gramm meggy magozva
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 darab bio citrom reszelt héja
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

Instrukciók
 

  • 1000 ml tejben megfőzünk 80-100 gramm darát (80 gramm darával krémes állagú lesz, 100 gramm darával szeletelhető), 5 evőkanál cukorral, 1 mokkáskanál sóval, a reszelt citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel.
  • Amikor megfőtt, belekeverjük a kimagozott meggyet, üvegtálba öntjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
  • Kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliás tejsodót.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, meggy, tejes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating